torsdag 17 mars 2011

Resan till Linköping 2010

Det är inte alla våra resor som begåvas med vackert väder och perfekta förhållanden.
Vårt besök i Linköping är ett exempel. Regnet vräkte ner, de genomtänkta växtkompositionerna i rabatterna hade lagt sig ner i ett mindre genomtänkt mönster och till råga på allt krånglade bilen.

Efter ett ärevarv (hmm...) i staden hittade vi Trädgårdsföreningen och började vår rundtur med paraplyerna i högsta hugg.

Längs vägen hittade vi skyltar med poesi och själsliga uppmaningar hämtade från Jordband och själsvingar av Susanne Bergman. Vid entrén handlade det om livsgrindar och vid trappen upp på berget fanns följande frågor:

 

Var befinner du dig på livets trappa?
Vilka leder sig och vem leder du?

I regnet kändes det ganska mysigt med lite existensiella funderingar, och trots att en av acchlejorna visade stort motstånd (eller kanske just därför...) föddes idén om en poesikväll med trädgårdsföreningen.
Tänk att sitta i en vacker trädgård en ljum sommarkväll och recitera trädgårdspoesi!Det fanns en del vackra vyer, vädret till trots.Regntyngda rabatter har också sin charm.
Efter lunchen i Tropikhuset packade vi in oss i bilen och for hemåt via Billbäcks plantskola.
Själva plantskolan var trevlig, men visningsträdgården var ännu bättre. 
I anslutning till cafét (Café Villa Flora, så vackert!) fanns det dessutom utspridda sittgrupper som dels visade hur mysiga sittplatser man kan göra i trädgården, och dels tjänstgjorde som uteservering. Mycket trevligt att kunna sitta lite avskilt och lummigt, även om vi just denna dag valde att sitta inomhus. Det gick också bra.
2 kommentarer :

Cajsas Faster sa...

Vad kul att få läsa om er här!
Vilken fin blogg det ser ut att bli!!

Nu blir jag följare!

Kram Marie

Lisa sa...

Tycker det blir jättekul att följa era resor. Bloggen är verkligen jättefin ! Sååå snygg bakgrund.
Lisa/Lisas trädgård