söndag 13 mars 2011

Resan till Enköping 2007

En solig dag sommaren 2007 åkte vi alla fyra (på den tiden var vi bara fyra) på vår första trädgårdsresa tillsammans. Det var Enköpings parker som var vårt mål. Vi hade bokat in oss på en guidad tur bland parkerna, och leddes av en jätteduktig parkarbetare genom stora och små parker. Vi hittade många guldkorn: enskilda växter, fina kombinationer och inte minst vackra klätterstöd. 


 Turen avslutades i Drömparken, och vilken dröm! Hela hav av växter i stora sjok! Här fanns mycket att inspireras av, även om salviafloden redan blommat över. Vi tittade en snabbis på idéträdgårdarna innan vi satte oss i skuggan och åt vår matsäck.


När hungern var stillad åkte vi vidare till Tuna Trädgård, som har en hel del av växterna från Enköping i sortimentet. Det var en härlig, naturskön handelsträdgård som inspirerade till inköp.

Nästa anhalt på resan var Alsta trädgårdar, som såg ganska slitet ut från utsidan, men som överraskade när man klev in. Det var ett stort växthus med hela utomhusmiljöer inomhus. Där fanns bland annat en liten skog, en damm omgiven av dagliljor och ett björnbärsstaket.Butiken var fylld av rostiga saker, prylar med rosenmotiv, växtböcker för såväl barn som vuxna och annat som på något sätt hade med trädgård att göra. Där fanns ett galleri med konstutställning och ett café med en mycket inspirerande uteservering. Där fikade vi under ett äppelträd innan det var dags att vända hemåt.
Med oss hem från Enköping hade vi: många intryck, några växter och en plan som gick ut på att återvända när magnoliorna blommar.

1 kommentar :

Eva sa...

Ojoj! Synd att Enköping inte ligger nämre. Börjar bli lite trött på Södra Skåne som man kan på klöver 5 :) Lycka till med er blogg och hemsida :)