Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen Acchleja består av fem tjejer från Eskilstunatrakten som delar ett brinnande intresse för trädgård. Namnet Acchleja anspelar naturligtvis på blomman akleja, som vi alla gillar, och den lite udda stavningen kommer sig av att vi ville att namnet skulle spegla oss. Caroline, Catrin, Helena och Lena blev CCHL, och den bokstavskombinationen gav akleja lite integritet. Den femte medlemmen, Petra, började som "hangaround" 2010, men från och med 2011 är hon fullvärdig medlem.

Vi har känt varandra lite olika länge, och den första gemensamma resan gick av stapeln 2007. Våren 2008 började vi gemensamt engagera oss i att åka på trädgårdsrelaterade utflykter, den första till trädgårdsmässan i Älvsjö. Snart nog växte föreningen fram, och i juli antog vi namnet Acchleja.

Utflykter med trädgårdsanknytning är det vi ägnar oss mest åt, vi har bland annat varit i Enköping på guidad rundtur, och på Wij trädgårdar i Ockelbo. Vi åker också till olika handelsträdgårdar, och vi försöker oftast kombinera flera besök på samma resa.

Vi brukar träffas hemma hos varandra flera gånger per säsong, ibland för att planera kommande utflykter, ibland för att pyssla. Vi har haft både trädgårdspyssel i sommartid och julpyssel. När det är dags att beställa växter eller fröer går vi ihop och beställer tillsammans, något som sparar en del pengar på frakten, men som också kostar mer, eftersom vi inspirerar varandra till inköp...